Чоловіка засуджено до довічного ув’язнення за вбивство жінки, доньки та онука

4 квітня 2008 року по спецлінії «02» надійшло повідомлення від жителів Кіцманського району про те, що в сусідньому з ними будинку відбувається бійка. Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події, міліціонери виявили в салоні автомобіля який знаходився на подвір’ї будинку, вказаного у повідомленні з ножовими пораненнями тулуба, було виявлено тіло 37-річної жінки та її 7-річного сина. Також неподалік автомобіля було виявлено труп 60-річної жінки. Вжитими заходами за підозрою у скоєнні даного злочину, протягом однієї години міліціонери затримали 53-річного чоловіка останньої потерпілої.

Як встановили правоохоронці, того вечора чоловік повернувся додому напідпитку і розпочав конфліктувати зі своєю 60-річною жінкою. Сварка розпочалася на ґрунті майнових прав на будинок та намірів кредитування. Під час конфлікту чоловік схопив ніж і почав наносити дружині удари доти, доки вона перестала подавати ознаки життя. У цей час на галас прибігла донька потерпілої яка стала свідком вбивства. Свідки у плани чоловіка не входили, тому він вирішив «прибрати» її нанісши декілька ударів ножем 37-річній прийомній доньці. Ще одним небажаним свідком став 7-річний син останньої. Хлопець намагався втекти від оскаженілого не рідного діда, але він нагнав його біля воріт господарства і також наніс декілька ножових поранень, які для хлопчика стали смертельними. З метою приховати злочин вбивця помістив тіло прийомної доньки та хлопчика в автомобіль, після чого він намагався вивезти трупи з господарства, але не дав ради занести тіло дружини в машину і з місця злочину втік.

Як повідомив на прес-конференції у Прес-клубі УМВС начальник управління карного розшуку УМВС, полковник міліції Микола Макаревич, для затримання зловмисника окрім працівників карного розшуку залучались спецпідрозділи «Беркут» та «Сокіл». В результаті пошукових заходів підозрюваний був затриманий при спробі покинути село. Під час затримання він намагався вчинити опір але правоохоронці діяли чітко, професійно і злагоджено, для того щоб на його руках замкнулись кайданки їм знадобились лічені секунди.

Затриманий чоловік уродженець Запорізької області, він і раніше потрапляв в поле зору правоохоронців, зокрема притягувався до адміністративної відповідальності за насильство в сім’ї. Саме тоді в нього з користування був вилучений газовий пістолет. Також він притягався і до кримінальної відповідальності за шахрайство, але кримінальна справа буда закрита через амністію.

Під тиском доказів здобутих співробітниками міліції затриманий зізнався у скоєному. Порушено кримінальну справу за  ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, яке передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 років до довічного ув’язнення.

12 червня 2009 року колегія суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Чернівецької області, розглянула у відкритому судовому засіданні кримінальну справу по обвинуваченню 56-річного Анатолія в скоєнні злочину передбаченого п.п. 2,4,9,13 ч.2 ст. 115 КК України. Суд постановив визнати винним Анатолія та призначити покарання за цією статтею у вигляді довічного позбавлення волі.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області
 

You may also like...