Справу «рівненської банди» нападників на банківські установи направлено до суду

Як повідомили «УК»  в Прес-службі ГУБОЗ МВС України, до суду спрямовано кримінальну справу відносно учасників банди, яка скоювала розбійні напади  на банківські та торгівельні установи в Рівненській  та  Волинській областях.

Працівники  Управління по боротьбі з організованою злочинністю  УМВС України в  Рівненській області  встановили, що до низки резонансних злочинів причетні троє осіб (21-29 років). Старший з них був і організатором. Він  підбирав об’єкти для нападів та забезпечував злочинну групу зброєю і автотранспортом. До скоєння кожного нападу зловмисники  ретельно готувались. Відстежували графік роботи об’єкту, наявність фізичної охорони, відео спостереження, сигналізації, часи інкасації, вивчали прилеглу територію та шляхи відходу. Майже в усіх випадках нападники діяли в масках, і погрожуючи пострілами з пістолетів, відкрито заволодівали грошима та миттєво зникали.

На совісті учасників угруповання вісім злочинів, скоєних  в 2010—2011 роках. Серед них три  нальоти на банківські філії в м. Рівному та   м. Луцьку.  Під час останнього нападу  зловмисники заволоділи  близько 220 тисячами гривень.

Під час затримання цієї «бригади» убозівці вилучили три пістолети та інші речові докази злочинної діяльності.

Кримінальну справу, порушену за ст. 257 (Бандитизм), ч. 4 ст. 187 (Розбій), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими   припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу  України найближчим часом має розглянути суд. Трійці «гангстерів» загрожує покарання до 15 років  позбавлення волі.

УК

You may also like...