Інформація ДАІ міста Києва на 07.05.2012

Як повідомили «УК» в УДАІ м. Києва, за 5-6 травня 2012 року співробітниками ДАІ було виявлено 910 порушень ПДР, з них найбільш характерні: перевищення швидкості – 518; порушення правил проїзду перехресть – 11; порушення ПДР пішоходами – 27. За порушення ПДР в частині зупинки і стоянки на водіїв складено 79 відповідних протоколів. Автолюбителів, які будуть ігнорувати правила паркування, інспектори ДАІ, згідно з чинним законодавством, будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

Зверніть увагу! За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння за вихідні дні виявлено 75 порушень. У поточному році за відповідне правопорушення (ст. 130 КУпАП) районними судами м. Києва прийнято 1808 рішень, у 596 випадках – водіїв позбавили права керування транспортним засобом.

За вихідні дні зареєстровано 12 ДТП (5 наїздів на пішоходів), в яких 1 особа загинула та 14 людей отримали травми. Зверніть увагу! В столиці у травні місяці  травмовано 4-х  дітей-пішоходів. Державтоінспекція вкотре звертається до водіїв із проханням бути уважними та обережними під час керування автомобілем, не забувати, що на вулицях діти. Наближаючись до пішохідних переходів – зменшуйте швидкість, під час руху не користуватися мобільним телефоном. Також звертаємось до вчителів та батьків – нагадуйте дітям основні Правила дорожнього руху і не забувайте, що ваша поведінка на дорозі є найкращим прикладом для дитини. А обізнаність дітей в дорожній грамоті допоможе відвернути нещасні випадки та збереже життя і здоров’я.
 
За вихідні дні зареєстровані незаконні заволодіння автотранспортом: Оболонський район а/м «Мицубиси Аутлендер», 2008 р.в., сірий, н.з.АА1715НА; Шевченківський район а/м «Тойота Прадо», 2005 р.в., сірий, н.з.АА4948АТ; Солом’янський район а/м «Джели», 2007 р.в., сірий, н.з.ВХ4700АМ. Прийнято міри розшуку.
 
Співробітниками ДАІ виявлено 9 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того, за підробку номерів агрегатів був зупинений автомобіль «Форд Мондео». При перевірці було встановлено, що номер кузова змінено кустарно. Також інспектори ДАІ затримали чоловіка, який з магазину «Епіцентр» скоїв крадіжку електроінструменту. Чоловіків доставлено до райуправлінь міліції.
Крім того, за зберігання наркотичних речовин до райуправління міліції доставлено 6 осіб, за порушення правил зберігання мисливської зброї-1.
 
З початком весняно-літнього сезону на автодорогах зростає кількість двоколісних транспортних засобів: скутери, мотоцикли та велосипеди. Саме ця категорія учасників дорожнього руху – найбільш уразлива і у разі виникнення ДТП є менш захищеною. Щоб уберегти себе від біди необхідно неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху та не забувати про уважність та обережність за кермом. Столична Державтоінспекція звертається до всіх водіїв двоколісних транспортних засобів: щоразу сідаючи за кермо не нехтуйте правилами безпеки – одягайте шолом та відповідні захисні засоби.
 
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 
УК
 
 
 

 

 

You may also like...