За «звільнення» сина від кримінальної відповідальності матір заплатила 10 400 гривень

До співробітників Перемишлянського райвідділу міліції 11 липня ввечері звернулась 72-річна жителька села Підярків. Пенсіонерка повідомила, що вночі невідомі особи зателефонували їй на мобільний телефон та повідомили про те, що її син знаходиться у міліції, а за не притягнення його до кримінальної відповідальності жінка повинна перерахувати «кругленьку» суму.

 Лиходії вимагали, щоби матір перерахувала їм кошти  на банківську картку та на рахунок мобільного телефону − за не притягнення її 43-річного сина, мешканця Львова, до кримінальної відповідальності за скоєну ним  автопригоду. Свій перший «трансфер» жінка здійснила уночі, а коли зранку їй зателефонували вдруге з вимогою передати ще 6 000 гривень, пенсіонерка повідомила про це працівників міліції.
 
Виїхавши на місце події учасники слідчо-оперативної групи з’ясували, що посередником у передачі грошей був 30-річний житель міста Винники, водій таксі, якого правоохоронці затримали у селі Підярків Перемишлянського району.
 
− Чоловік пояснив, що о 2.13 год. він отримав повідомлення-виклик від оператора таксі і в ході розмови невідома особа вказала, що потрібно їхати у село Підярків, звідки забрати місцеву жительку. Жінка повинна була поповнити через електронний термінал рахунок мобільного телефону на 6 300 гривень, а також – банківської картки на 4 100 гривень, що  вона і зробила в присутності таксиста, − зазначив начальник Перемишлянського райвідділу міліції Ярослав Мармуляк.
 
Окрім цього, невідома особа через водія таксі вимагала також 6 000 гривень, які жінка не передала, оскільки водій був затриманий на місці події.
 
Встановлено, що син жінки знаходиться за місцем свого проживання. Злочинів, правопорушень та ДТП чоловік не скоював.
 
− За цим фактом вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 190 КК України (шахрайство). Працівники міліції проводять заходи щодо встановлення організатора цієї афери, – додав Ярослав Іванович.
 
Водночас хотілося б попередити усіх жителів Львівщини про те, як діяти, якщо шахраї зателефонували саме Вам. Перш за все, необхідно не панікувати та уважно вислухати афериста. Після завершення розмови зателефонувати до того родича, про якого щойно йшла мова, і впевнитися, що з ним все гаразд. Якщо ж з якихось причин абонент не відповідає, наберіть його друзів, колег, керівників і переконайтеся, що інформація лиходіїв не відповідає дійсності, а також повідомте про інцидент у міліцію номером телефону «102».
 
ВЗГ ГУ МВС України в Львівській області

You may also like...