У Херсонській області винесено вирок шахраю, який привласнив понад 27 млн. гривень

За номером 0-800-501-482 громадяни можуть звернутися до Служби безпеки України в разі наявності інформації щодо корупційних дій з боку державних службовців

 18 липня ц.р. Суворовський райсуд м.Херсона виніс вирок у кримінальній справі, що її розслідувала СБУ стосовно місцевого мешканця, який здійснив фінансову аферу, заволодівши грошовими коштами фізичних осіб у особливо великих розмірах.

Встановлено, що зловмисник у 2008 році під час загострення проблемних явищ у банківській системі, обумовлених світовою фінансовою кризою, скориставшись ажіотажним попитом на іноземну валюту серед населення області, запровадив злочину схему привласнення коштів, обіцяючи своїм клієнтам конвертацію гривні у долар за пільговими цінами.

Своїх жертв ділок обирав серед заможних підприємців міста. У ході зустрічей пропонував їм в короткий термін обміняти гривні на долари США за офіційним курсом НБУ, який на той час був набагато нижчий за комерційний. Останні, намагаючись зберегти капітал від здешевлення віддавали зловмиснику значні суми грошей.

 

Городской голова Днепропетровска Иван Куличенко заявляет, что строительство объектов, которые планировались к чемпионату, не будут останавливать. Не будут вносить изменений и в генеральный план развития города, который приняли именно учитывая будущий прием чемпионата. По словам главного архитектора города Юлии Саенко, гостиницы Днепропетровска, которые должны были принимать туристов, будут перепрофилированы под апартаменты – то есть, жилье бизнес-класса. В Днепропетровске его катастрофически не хватает.

Оставленный без Евро-2012 Днепропетровск угрожает прекратить отчисления в госбюджет

 

Маскуючи ознаки шахрайства, нечесний на руку комерсант на очах у замовників зустрічався у людних місцях зі знайомими співробітниками банківської установи нібито для проведення переговорів щодо оптової закупівлі великої кількості валютних цінностей. Для розширення мережі потенційних позичальників ділок час від часу навіть виконував незначні зобов’язання перед окремими громадянами, підтримуючи імідж платоспроможності. Однак насправді повертати готівку він не збирався, а виплати позичальникам проводив за рахунок грошей чергових ошуканих клієнтів за принципом «фінансової піраміди».

Діючи в такий спосіб, організатору оборудки вдалось привласнити понад 27 млн. гривень. Частиною протиправно отриманих коштів (майже мільйон гривень) він погасив власні борги перед банківськими установами за декількома кредитними угодами, інші – витратив на власний розсуд.

У листопаді 2009 року слідчими УСБУ в Херсонській області було порушено кримінальну справу, в рамках якої доведено 11 епізодів протиправної діяльності фігуранта.

Вивчивши матеріали слідства, суд визнав шахрая винним у вчинені злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.1ст.209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на терміном на 11 років, з конфіскацією всього належного йому майна у дохід держави, задовольнивши цивільні позови постраждалих від дій фінансового махінатора у повному обсязі.

Прес-центр СБ України

You may also like...