На Дніпропетровщині викрито службовців, які привласнили понад 30 га землі

У Дніпропетровській області працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю викрили місцевих службовців, котрі привласнили понад 30 га землі.

Як повідомили «УК» в Прес-службі ГУБОЗ МВС України, в результаті проведення відповідних заходів убозівці «вивели на чисту воду» ряд районних чиновників області, які зловживаючи службовим становищем, заволоділи земельними ділянками номінальною вартістю 5,5 млн. гривень.

Здобути незаконні надприбутки маючи в своїх руках владу було досить просто. Обранці шляхом підроблення документів, зокрема рішень сесій сільської ради, незаконно переоформляли державні земельні ділянки лісогосподарського призначення на підставних осіб.

Наразі за матеріалами УБОЗ Прокуратурою області відносно фігурантів порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину передбаченого ч. 5 ст. 191 ( привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Тепер найближча перспектива для зловмисників невтішна – позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

УК

 

You may also like...