Інформація ДАІ м. Києва на 09.01.13

За 8 січня співробітники столичної ДАІ виявили 694 порушення Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 255 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 72 водії; без необхідних документів керували автівками – 13; за порушення правил проїзду пішохідних переходів – 62 водії. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування транспортом 33 водії. Крім того виявлено 38 пішоходів-порушників.

За добу в столиці було зареєстровано 5 ДТП (з яких 3 наїзди на пішоходів), в яких 1 особа загинула та 5 отримали травми. Так от наприклад, о 9й годині ранку по вулиці Скляренка сталося зіткнення автомобілів «Тойота» та «Шкода», в результаті чого «Тойоту» відкинуло на пішохода, що проходив повз місця ДТП. На відміну від водіїв транспортних засобів, жінку-пішохода з численними забиттями та переломом довелося госпіталізувати.

Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Важко передбачити поведінку маленьких пішоходів, і в багатьох випадках тільки пильність людини за кермом може відвернути лихо.
За минулу в Голосіївському районі міста невстановленими особами скоєно незаконне заволодіння автомобілем «FIAT DOBLO» білого кольору, н.з. АА8582КТ, 2004 р.в., прийнято міри розшуку.

А от в Оболонському районі інспектори ДАІ виявили автомобіль, що раніше значився у розшуку. Водія викраденої автівки доставили до райуправління міліції для подальшого з’ясування обставин. Також, у Голосіївському районі співробітники Державтоінспекції затримали громадянина, який шахрайським шляхом заволодів автомобілем. Крім того, у Оболонському районі за хуліганські дії затримали жінку. Для подальшого з’ясування всіх обставин, затриманих доставили до райуправлінь міліції.

За прогнозом Гідрометеоцентру в столиці буде спостерігатись суттєве зниження температури та опади у вигляді снігу. За таких погодних умов столична Державтоінспекція закликає водіїв під час руху бути максимально уважними та обережними, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.

УДАІ м. Києва
 

You may also like...