Кримінальна хроніка Житомирщини за 22 січня 2013 року

За минулу добу до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 267 повідомлень, 70 із них – з ознаками кримінальних правопорушень. Серед них крадіжки чужого майна, нанесення тілесних ушкоджень, шахрайства та інші. У 26 випадках встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій. Припинено 176 порушень правил дорожнього руху, 17 з них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

21 січня ввечері невідомий молодик намагався пограбувати 43-річну житомирянку, вирвавши з її рук сумку. Однак спроба зловмисника не вдалася – його «на гарячому» затримали працівники спецпідрозділу «Беркут». Затриманого доставили до Богунського райвідділу міліції, ним виявився раніше судимий 21-річний житель обласного центру. Наразі проводиться розслідування.

Цього ж дня до чергової частини Корольовського райвідділу міліції м. Житомира звернулася 35-річна місцева жителька із заявою про те, що в одному з розважальних закладів було вчинено крадіжку її майна. Жінка пояснила, що залишила власну сумку без нагляду, чим і скористався зловмисник, заволодівши її документами та 3 тисячами гривень.
Працівники карного розшуку встановили, що до кримінального правопорушення причетний 38-річний житомирянин. Встановлюються всі обставини події.

Співробітники кримінальної міліції в справах дітей за підозрою у вчиненні шахрайства затримали 17-річного житомирянина. Наразі встановлено, що він, зловживаючи довірою однолітка, заволодів його мобільним телефоном вартістю 1700 гривень. За даним фактом проводиться розслідування.
Відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» передбачено відповідальність у вигляді штрафу в сумі 850 гривень або громадських робіт на строк до 240 годин або виправних робіт на строк до 2 років або обмеження волі на строк до 3 років.

Шановні громадяни! Аби не потрапити на гачок шахраїв, завжди і в усіх справах будьте більш, ніж уважними. Зауважте, що не можна довіряти незнайомим людям на вулиці, а тим більше, впускати їх до власної оселі. В разі, якщо просять ваш мобільний телефон, щоб викликати допомогу – зробіть це самі. Ні під яким приводом не віддавайте власні речі до рук невідомих громадян. Пам’ятайте, що ніщо, окрім обережності, не вбереже вас від витівок пройдисвітів.

СЗГ УМВС України в Житомирській області
 

You may also like...