До уваги учасників дорожнього руху! Штормове попередження по Україні! (уточнено)

За інформацією Гідрометцентру, 22-25 березня, у зв’язку з переміщенням в Україну активного циклону з Балкан очікуються дуже складні погодні умови.

Так, 22-23 березня у західних, північних та Вінницькій областях, вночі  24 березня на півночі Лівобережжя сильні, місцями дуже сильні снігопади та хуртовини, снігові замети.

На території решти областей 22-23 березня сильні дощі з переходом у сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. В Україні посилення вітру 17-22 м/с, вдень 22 березня на заході, 23 березня у північних областях, південній частині та на акваторії Чорного і Азовського морів місцями 25-28 м/с; висота хвиль на Чорному морі 30-50 дм, на Азовському – 15-20 дм.

24-25 березня в Україні зниження температури на 5-10°.

У горах Карпат зберігається небезпека сходу снігових лавин. 

ДАІ України звертається до водіїв з проханням під час ускладнення погодних умов за можливості утриматися від поїздок на власному транспорті. Якщо ж все ж таки виїхати вкрай необхідно, будьте  особливо уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуйтесь Правил дорожнього руху.  

Перевірте технічний стан автомобіля, користуйтеся пасками безпеки, не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся  по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, туману, сильного снігопаду або дощу,  рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ або аварійні служби.  

Не забувайте стежити за повідомленням у ЗМІ щодо стану проїзду дорогами країни. 

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України

You may also like...