На Буковині порушили справу проти медиків за ненадання допомоги вагітній

Прокуратура Вижницького району Чернівецької області розпочала кримінальне провадження стосовно службових осіб пологового відділення районної лікарні за ненадання медичним працівником допомоги вагітній.

Про це ІА ZIK повідомила прес-служба прокуратури області.

Проведеною прокуратурою перевіркою встановлено, що ще 8.02.2013 року пізно ввечері в пологове відділення Вижницької центральної районної лікарні по медичну допомогу звернулася 21-річна жителька одного з населених пунктів Заставнівського району, яка перебувала в передпологовому стані.
 
Медперсонал лікарні безпідставно відмовився обстежувати її, мотивуючи це тим, що у неї не було документів, і вона перебувала на обліку в іншому районі.
 
Відповідно до Примірного положення «Про організацію надання стаціонарної акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги в Україні» при госпіталізації первинна медична документація оформляється згідно з документами пацієнтки, що підтверджують її особу. У випадку їх відсутності у медичній документації робиться відмітка про те, що паспортні дані записані зі слів пацієнтки. Відповідно до вимог ст. 37 Основ законодавства України про охорону здоров’я медичні працівники у випадку виникнення невідкладного стану людини зобов’язані невідкладно надавати необхідну медичну допомогу. Тому за даним фактом відкрите кримінальне провадження і проводиться досудове слідство.
 
Відомості про відкриття кримінального провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
 
Як повідомляли місцеві ЗМІ, родина встигла довезти породіллю до райцентру Заставна, де вона народила доньку.

You may also like...