В людей свята, а в злодіїв «жнива»

Цьогорічні святкові та вихідні дні співпали так, що протягом майже двох тижнів громадяни матимуть можливість відпочити на дачі чи на природі, відвідати рідних та друзів, поїхати на відпочинок за кордон чи інде. Оселі міських жителів при цьому залишаться без нагляду, що і є на руку злодіям.

Щоб ваші домівки не стали об’єктом злочинних посягань, радимо подбати про їх безпеку. Перша і дуже дієва порада – попросити сусідів, які в свята залишатимуться вдома, наглядати за вашою квартирою, а у випадку небезпеки, телефонувати вам і до міліції. Також подбайте про надійність замків вхідних дверей. Коли в дверях є два замки з ключами різної конфігурації, крадії не стануть возитися, щоб не привернути до себе уваги. Подбайте і про вікна перших поверхів будинків – присутність ґрат на вікнах теж стримує крадіїв. Коли виходите чи від’їжджаєте з дому, обов’язково зачиняйте кватирку – злодії – «домушники» обов’язково скористаються такою нагодою і з легкістю проникнуть в оселю.

Якщо від’їжджаєте на довго, радимо цінні речі віднести до своїх рідних чи близьких або скористатися послугою банку і залишити коштовності в сейфі.

Соціальні мережі «Контакт», «Однокласники» та інші Інтернет сторінки є для сучасних злодіїв відкритою адресною книгою для складання «графіка роботи» у вихідні та святкові дні. Користувачі мереж, не задумуючись про наслідки, повідомляють на весь світ про свої плани у найближчий час – «А я на морі в Єгипті!», «А я відлітаю до Туреччини!», «Ми проведемо свята у Львові», «Ми з батьками проведемо вихідні у родичі або на дачі» і т.д. Адреси записано, «графік складено» – злодійські «жнива» на свята в розпалі.
Тому радимо не будьте такими безпечними і не повідомляйте про свої плани в Інтернет мережах та привселюдно. Попередьте своїх дітей, щоб вони також утримались від аналогічних розмов зі своїми друзями.

Бажаємо веселих свят і цілісності ваших осель.

Тетяна Гадомська, спеціаліст сектору зв’язків з громадськістю Білоцерківського МВ

You may also like...