Кримінальна хроніка Житомирщини на 20 травня 2013 року

За минулі вихідні дні до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 624 повідомлення, 101 із них – із ознаками кримінальних правопорушень. Серед них крадіжки чужого майна, умисне нанесення тілесних ушкоджень, незаконне поводження з наркотичними засобами, хуліганства та інші. У 33 випадках встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій. Крім того, встановлено 2 особи, причетні до раніше зареєстрованих правопорушень. Припинено 151 порушення правил дорожнього руху, 19 з них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

18 травня до Олевського райвідділу міліції звернулась 81-річна жителька райцентру із заявою про те, що у неї було викрадено гроші в сумі 1 тисяча 50 гривень. Пенсіонерка розповіла, що ввечері до її будинку зайшла невідома дівчина, яка відібрала її заощадження. Оперативники карного розшуку за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення затримали 18-річну жительку району, у якої вилучили викрадене. Наразі встановлюються всі обставини події.

Дільничні інспектори міліції в одному з сіл Червоноармійського району вилучили у 46-річного місцевого жителя 18 бойових патронів до автоматичної зброї, які той носив при собі. Набої направлено на дослідження до експертно-криміналістичного центру.

А 46-річний житель Ружинського району зберігав у власному автомобілі кийок та металеву биту, а в сейфі робочого кабінету – дві незареєстровані мисливські гладкоствольні рушниці та пістолет. Увесь цей арсенал працівники міліції вилучили, проводячи обшуки за ухвалою районного суду. Наразі зброю направлено на експертне дослідження. За даним фактом триває слідство.

Шановні громадяни, нагадуємо вам, що ст. 263 Кримінального кодексу України за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Тим часом до 31 травня на території області триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Відтак, кожен житель Житомирщини має змогу передати до райвідділів міліції області небезпечні речі, що досі зберігалися незаконно, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності.

СЗГ УМВС України в Житомирській області

 

You may also like...