Попереджено незаконне надання в оренду понад 2,7 га акваторії Каховського водосховища

Запорізькою міжрайонною екологічною прокуратурою виявлено порушення вимог земельного законодавства України в діяльності Запорізької міської ради при наданні дозволів на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, розташованих в межах прибережної захисної смуги р. Дніпро.

Так, рішенням міськради одному із провідних промислових підприємств України надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на узбережжі Дніпра для розташування водно-спортивної станції площею 6,364 га вартістю понад 3 млн грн.
Проектом землеустрою, земельна ділянка, запланована до відведення, включає 3,6379 га земель рекреації та 2,7261 га акваторії затоки Каховського водосховища.

Водночас, Каховське водосховище згідно з паспортом та правилами експлуатації має комплексне призначення і використовується для потреб питного водопостачання, гідроенергетики, зрошення, риборозведення та рекреації. Тобто, надання його в оренду для інших потреб є порушенням законодавства.

Запорізьким міжрайонним екологічним прокурором внесено подання на рішення сесії міськради, яке задоволене в повному обсязі, ділянки під акваторією затоки виключено із проекту землеустрою.

Прес-служба Запорізької міжрайонної екологічної прокуратури
 

You may also like...