Кримінальна хроніка Житомирщини на 24 вересня 2013 року

За минулу добу до Єдиного обліку працівниками міліції Житомирщини зареєстровано 375 повідомлень, 58 із них – з ознаками кримінальних правопорушень. Серед них крадіжки чужого майна, умисне нанесення тілесних ушкоджень, грабіж, шахрайства та інші. У 13 випадках встановлені особи, які обґрунтовано підозрюються у причетності до вказаних подій. Крім того, встановлено 7 осіб, причетних до раніше зареєстрованих правопорушень. Припинено 245 порушень правил дорожнього руху, 49 з них – керування транспортними засобами у нетверезому стані.

23 вересня до Ємільчинського райвідділу УМВС звернувся 27-річний приватний підприємець із заявою про викрадення з його магазину дитячого одягу вартістю 466 гривень. Працівники міліції встановили, що правопорушення вчинила 31-річна жителька райцентру. Викрадені речі у неї вилучено, встановлюються всі обставини події.

До Бердичівського міськвідділу міліції звернулись двоє жителів райцентру віком 20 та 29 років із заявою про пограбування. Чоловіки розповіли, що невідомі молодики силоміць відібрали у них мобільні телефони. Оперативники карного розшуку встановили, що кримінальне правопорушення вчинили двоє 21-річних місцевих жителів. У них вилучили майно потерпілих. За даним фактом розпочато слідство.

Шановні громадяни! Не забувайте подбати про власну безпеку. Повертаючись додому пізньої пори, обирайте освітлені маршрути руху. У разі потреби заздалегідь домовтесь, щоб вас зустрічали рідні, або скористайтеся послугами таксі. Якщо вам все ж таки не вдалося уникнути зустрічі з грабіжником, відразу зверніться до найближчого відділу міліції. 85% злочинів розкриваються за «гарячими» слідами.

ДАІ інформує

169 порушень Правил дорожнього руху було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах області упродовж минулої доби. Затримано 20 водіїв за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Складено 31 адміністративний протокол на водіїв за перевищення швидкісних режимів.

За минулу добу зафіксовано 1 дорожньо-транспортну пригоду, в якій 1 людина отримала тілесні ушкодження.

Близько 21.00 23 вересня в м. Житомирі, по вулиці Ціолковського, на зупинці громадського транспорту, водій невстановленого автомобіля здійснив наїзд на пішохода, 35-річну жительку м. Житомира, яка знаходилась на тротуарі. Водій з місця пригоди зник. Внаслідок ДТП пішохід отримала тілесні ушкодження та доставлена до медичного закладу. Вжитими розшуковими заходами працівниками відділу ДАІ Корольовського райвідділу, спільно з працівниками батальйону патрульної служби, встановлено та затримано водія автомобіля ВАЗ-211340, 36-річного жителя Житомирського району, який скоїв дану дорожньо-транспортну пригоду.

Шановні громадяни! Звертаємо вашу увагу, що причиною дорожньо–транспортних пригод часто стає недотримання водіями транспортних засобів елементарних Правил дорожнього руху. Необхідно нагадати, що водії тікають з місця ДТП, не замислюючись над тим, що можуть надати потерпілому першу медичну допомогу, врятувати життя. Причин, що спонукають їх це робити, багато, можливо нетверезий стан або страх перед скоєним. Закликаємо всіх учасників дорожнього руху дотримуватись законодавства та найпростіших моральних норм.

СЗГ УМВС України в Житомирській області

 

You may also like...