Фірма бізнесмена, що мав кримінал за Вірменський собор, отримала 18 мільйонів на школу

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації 13 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Львівський будівельний холдинг» на добудову школи І-ІІІ ступенів у селі Батятичі Кам’янка-Бузького району. Вартість угоди склала 17,65 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Школа на 300 учнів повинна бути готова до кінця наступного року, у вартість замовлення також входить закупівля меблів, кухонного обладнання і спортивного інвентарю, благоустрій та озеленення території. Будівництво фінансують з державного бюджету.

Фірму «Львівський будівельний холдинг» заснували Ігор Гринкевич та Олег Петеляк. Компанія почала вигравати тендери у серпні 2010 р. і за цей час отримала підрядів на 91,60 млн грн.

Це й же Ігор Гринкевич раніше був співвласником нині ліквідованого ТОВ «Будівельна компанія «Верховина». Як повідомляли «Наші гроші. Львів», ця фірма стала відомою насамперед через скандал довкола реставрації Вірменського собору влітку 2009 року. Вона перемогла у тендері від Львівської міської ради на виконання складних реставраційних робіт, не маючі фахівців і не володіючи технологіями. Пізніше правоохоронці заявили, що фірма підробила документи. Проти Ігоря Гринкевича як директора та засновника «Верховини» прокуратура Галицького району порушила кримінальну справу.

На тендері по Батяцькій школі «Львівський будівельний холдинг» мав двох конкурентів.

Перший – ТОВ «ХоСаРо», яке заснували Андрій Рокош, Тарас Хома й Володимир Мазур. Фірма «ХоСаРо» також відома як співзасновник компаній «Укрінвестбуд» і «Західна інженерна компанія». До кінця 2007 р. до складу співвласників «Укрінвестбуду» напряму також входили екс-мер Львова Любомир Буняк та Михайло Політило – нинішній заступник начальника управління капітального будівництва Львівської ОДА, котра проводила цей тендер. Окрім того Буняк разом із сином до 2007 р. також були співзасновниками і другої фірми, «Західної інженерної компанії».

Другим конкурентом було ПП «Львівдах», котре заснував Іван Кіцила, а очолював у 2011-2013 р.р. депутат львівської міської ради п’яти скликань Іван Рудницький (партія «За Україну»).

НАШІ ГРОШІ

You may also like...