Злочини та пригоди в Дніпропетровській області станом на 14 січня 2014 року

Злочини та пригоди в Дніпропетровській області станом на 14 січня 2014 року

13 січня до Новомосковського міськвідділу міліції надiйшло повiдомлення вiд непрацюючої жінки 1975 р.н. Заявниця повідомила про те, що на територiї власного домоволодiння, знаходиться тіло її рiдного брата непрацюючого, ранiше судимого чоловіка 1976 р.н. з двома вiдкритими черепно-мозковими ранами. За даний злочин було затримано непрацюючого, ранiше судимого 1986 р.н. який пояснив, що 12.01.2014 о 17.00 коли потерпiлий, знаходився у нього в гостях та пiсля спiльного розпиття спиртних напоїв мiж ними раптово виникла сварка в ходi якої він металевим предметом спричинив потерпілому вищевказанi тiлеснi ушкодження вiд яких останнiй помер на мiсцi. За цим фактом слідчий відділ відкрив кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі строком від семи до п’ятнадцяти років.

11 січня до Баглiйського райвідділу Дніпродзержинського міського управління міліції телефоном вiд чергового лiкаря надiйшло повідомлення про те, що до лікарні доставленi непрацюючi ранiше судимий чоловіки 1985 р.н., з дiагнозом колото-рiзане ножове поранення та 1965 р.н., з дiагнозом вiдкрита чмт. Працівниками міліції було встановлено, що 11.01.2014 о 21.00 по вул. Менделєєва мiж чоловіками на грунтi раптово виниклих неприязнених вiдносин сталася бiйка в ходi якої один з чоловіків кухонним ножем спричинив колото-рiзане поранення іншому, а останнiй в свою чергу дерев’яною палкою нанiс удар по головi. Знаряддя злочину кухонний нiж та дерев’яну палку – вилучено. За цим фактом слідчий відділ відкрив кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років.

13 січня до Бабушкiнського райвідділу Дніпропетровського міського управління міліції надiйшло повiдомлення, про те, що до лiкарні iз колото-рiзаним пораненням черевної порожнини доставлено непрацюючого, мiсцевого жителя 1994 р.н. За вчинення даного злочину доставлено мiсцевого жителя 1995 р.н. Який пояснив, що 13.01.2014 о 08.20 знайомий прийшов до його помешкання i шляхом вимагання заволодiв комп’ютером та грошима 300 грн. Останнiй злякавшись, схопив зi столу кухонний нiж та нанiс один удар в область черевної порожнини потерпiлому, пiсля чого чоловік вийшов з квартири та побiг у невiдому напрямку. Знаряддя злочину – вилучено. За цим фактом слідчий відділ відкрив кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі строком від п’яти до восьми років.

13 січня до Дзержинського райвідділу Криворізького міського управління міліції звернулась жінка 1966 р.н. Заявниця повідомила про те, що о 14.10 у лiфтi пiд’їзду невiдомий шляхом ривка з руки, заволодiв мобiльним телефоном у її неповнолiтнього сина 2001 р.н. Сума збитку склала 300 грн. За вчинення злочину по «гарячих слiдах». Встановлений та доставлений неповнолiтнiй учень 1998 р.н.

10 січня до Саксаганського райвідділу Криворізького міського управління міліції за фактом спричинення вогнепального поранення правої ноги чоловікові розшуканий пiдозрюваний мiсцевий житель чоловік 1974 р.н. За цим фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

13 січня до Днiпровського райвідділу Дніпродзержинського міського управління міліції звернулась непрацююча жінка 1974 р.н. Заявниця повідомила про те, що о 08.50 на її мобiльний телефон зi скрито номеру, подзвонив невiдомий, та придставившись працiвником мiлiцiї повiдомив, що її неповнолiтнього сина 1996 р.н. утримують у вiддiлку мiлiцiї та щоб не притягувати його до кримiнальної вiдповiдальностi потрiбно перерахувати грошi в сумi 3 тис. грн. на мобiльний телефн. Пiсля чого вона через термiнал здiйснила переведення коштiв в сумi 1 тис. грн. Згодом передзвонила своєму синовi, який знаходився вдома, та дiзналася що зним все впорядку та жодних протиправних дiй до нього з боку працiвникiв мiлiцiї не застосувувалось. За цим фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України. Зловмиснику загрожує штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

 

You may also like...