В средней школе Днепродзержинска иличили школьную даму в получении подарка в 700 грн

Прокуратурою Баглійського району м. Дніпродзержинська викрито посадову особу середньої загальноосвітньої школи, яка незаконно отримала дарунок

 У березні 2014 року прокуратурою Баглійського району м. Дніпродзержинська проведено перевірку додержання антикорупційного законодавства в діяльності посадових осіб середньої загальноосвітньої школи району.

В ході перевірки встановлено факти необліковування відповідальними особами матеріальної допомоги, отриманої від батьківського комітету. Також виявлено, що посадовою особою незаконно отримано дарунок (пожертву) – 700 грн. – за видачу додатку до атестату з недостовірними даними про успішність у навчанні одного з учнів школи.

Вчинене правопорушення кваліфіковано за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП*, що зафіксовано у протоколі про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, складеному прокуратурою району відносно посадової особи  вказаного учбового закладу.   

*Довідково:

Ч. 1 ст. 172-5 КУпАП. Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунка (пожертви) тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією такого дарунка (пожертви).

 Прокуратура м. Дніпродзержинська 

You may also like...