Міліціонер, з вини якого загинула вагітна жінка, сів за грати на чотири з половиною роки

Києво-Святошинський районний суд до чотирьох з половиною років позбавлення волі засудив колишнього працівника дорожньо-патрульної служби, підпорядкованого ГУ МВС України в м. Києві, який вчинив смертельну ДТП.

Також суд позбавив чоловіка права керувати транспортними засобами на три роки.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 24.06.2012 міліціонер близько 06 год. 30 хв. у м. Вишневе Київської області, керуючи автомобілем «Toyota Camry», порушив Правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу та врізався в автомобіль марки «Hyundai Getz».

Внаслідок аварії жінка-водій автомобіля «Hyundai Getz», яка була вагітна, отримала чисельні травми. Тяжко травмовану потерпілу було доставлено до центральної районної лікарні Києво-Святошинського району, однак врятувати її життя медикам не вдалося.

Дії колишнього державтоінспектора кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України, тобто порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілої.

Прокуратура Київської області підтримала державне обвинувачення у цьому кримінальному провадженні. Не зважаючи на те, що обвинувачений вперто намагався запевнити, що за кермом автомобіля знаходилась його дружина, в судовому засіданні вина чоловіка в інкримінованому йому злочині повністю доведена.

Прес-служба прокуратури Київської області 

 

You may also like...