Колишній головний ветеринар Харківської області постане перед судом за півмільйонний хабар

Прокуратура Харківської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього головного ветеринара області та його спільників, які одержали неправомірну вигоду у сумі понад півмільйона гривень.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Артур Оганнісян, екс-посадовцю інкримінується скоєння злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Його пособникам – ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 368 Кримінального Кодексу України.
 
Нагадаємо, влітку минулого року начальник ГУ ветеринарної медицини в області вимагав від керівника одного з товариств з обмеженою відповідальністю 70 тис. дол. за видачу експлуатаційного дозволу на виробництво продуктів тваринного походження.
 
Посередниками у передачі коштів були два співробітники зазначеного управління. Один з них вивіз бізнесмена до лісу, де той залишив у схованці частину коштів (40 тис. дол.). Інший співучасник забрав заховані гроші, щоб передати керівнику.
 
Під час слідства у будинку посадовця проведений обшук, в ході якого вилучена готівка у сумі біля 100 тис. дол., вироби з золота. Зазначене майно арештовано судом для забезпечення можливої конфіскації, як і будинок корупціонера, його автомобілі та інше.
 
Подальшу долю екс-чиновника та його пособників вирішить суд.  «Горе-посадовцю» загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

You may also like...