В Дарницькому райні столиці затримали 25-річного автокрадія

Близько другої години ночі під час несення служби на вулиці Ревуцького, працівники ДАІ Дарницького району помітили автомобіль «Пежо». Водій рухався з явним перевищення швидкості, що одразу викликало підозру у інспекторів. Однак на вимогу зупинитися, порушник лише додав швидкості.

Розпочалось переслідування, згодом до нього підключився ще один екіпаж ДАІ. На вулиці Гмирі автівка ледь не наїхала на пішохода, однак водій не зупининяючись продовжував втікати.

Переслідування тривало не довго бо у дворі одного з будинків на вулиці Вишняківській спільними зусиллями вдалось заблокувати авто. Та водій явно не хотів спілкуватись з правоохоронцями, тому вистрибнув з машини і кинувся навтьоки.

Інспекторам вдалось затримати втікача і вони разом з ним повернулися до покинутого автомобіля. Однак затриманий 25 – річний мешканець Київської області пояснити мотиви своїх дій не зміг. Як і не зміг надати документів на машину.

Трохи згодом при перевірці авто, було встановлено, що затриманий «Пежо», невідомий зловмисник, викрав наприкінці липня у Дніпровському районі міста. З’ясувалось також, що цьому певною мірою «сприяв» і водій, що користувався машиною. У нього задовго до цього випадку викрали барсетку з ключами до авто. І треба розуміти, що зловмисники згодом відшукали адресу, де стоїть машина, і ніяких проблем, щоб скористатись нею не було. У зловмисників проблеми виникли, коли викрадену машину першим помітив інспектор відділу, прапорщик Віталій Луба.

Як розповів начальник відділу ДАІ Дарницького району Федір Полонський – Луба досвідчений працівник. Він одразу, не гаючи часу кинувся переслідувати авто і попросив допомоги у своїх колег. Завдяки цьому, переслідування не забрало багато часу і викрадене авто без пошкоджень вдалось повернути власникові. Крім того керівник підрозділу відмітив, що у Віталія Луби одні з найкращих показників в роботі. Ми надіслали клопотання керівництву УДАІ про заохочення цього інспектора та його колег, що брали участь у затриманні викраденого автомобіля.

ВЗГ УДАІ м. Києва
 

You may also like...