Судье-взяточнику дали пять лет тюрьмы

Славутицький міський суд Київської області, підтримавши позицію державного обвинувача, ухвалив вирок колишньому судді одного з районних судів Чернігівської області.

 Суддю визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду, будь-яких дій з використанням наданого їй службового становища).

Зокрема, було доведено, що він спільно з адвокатом отримав неправомірну вигоду в сумі 30 тисяч гривень за ухвалення виправдувального вироку в одній із справ.

Судді призначено покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємствах, установах та організаціях, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на три роки з конфіскацією усього належного йому майна.

Додатково: стосовно адвоката, який був посередником в одержанні неправомірної вигоди, обвинувальний вирок винесено у 2013 році.

За матеріалами прес-служби прокуратури Чернігівської області

You may also like...