Злочини та пригоди в Дніпропетровській області станом на 22.09.2014

Злочини та пригоди в Дніпропетровській області станом на 22 вересня

20.09.2014 о 04.30 до Дніпропетровського райвідділу міліції надійшло повідомлення по телефону від непрацюючої жительки с. Кіровське Дніпропетровського району 1980 р.н. Вона повідомила, що о 04.00 за місцем її мешкання у с. Кіровське, під час спільного з нею розпиття спиртних напоїв, виник конфлікт між її гостем (жителем м. Дніпропетровськ 1988 р.н.) та її квартировинаймачем (непрацюючим переселенцем з Донецької області 1984 р.н., тимчасово мешкає за вищевказаною адресою), під час якого молодший чоловік, схопивши зі столу кухонний ніж, спричинив один удар в область грудної клітини зліва переселенцю, внаслідок чого останній помер на місці. Працівниками міліції зловмисник був доставлений до райвідділу міліції. Слідчими райвідділу цього ж дня останньому вручено письмове повідомлення про підозру у вчинені вищевказаного кримінального правопорушення та затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За даним фактом слідчим відділом райвідділу внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, з поміткою «очевидне вбивство»). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

20.09.2014 о 19.15 до Довгинцівського райвідділу Криворізького міського управління міліції по телефону від чергового лікаря криворізької міської лікарні надійшло повідомлення, що бригадою швидкої медичної допомоги з приватної квартири по вул. Лісового, у стані алкогольного сп’яніння, із різаною раною черевної порожнини, був доставлений непрацюючий господар 1991 р.н., який після надання першої медичної допомоги, госпіталізований до реанімаційного відділення зазначеної лікарні. Працівниками міліції біло встановлено, що о 19.15 він, знаходячись на кухні за місцем свого мешкання, під час спільного розпиття спиртних напоїв з непрацюючим співмешканцем своєї матері 1981 р.н., в ході сварки, на ґрунті раптово виниклих відносин, останній взявши зі столу кухонний ніж, вдарив потерпілого один раз у черевну порожнину, спричинивши вказане тілесне ушкодження. Знаряддя злочину – кухонний ніж – вилучено. Зловмисник доставлений до райвідділу. 20.09.2014 до райвідділу надана медична довідка від 20.09.2014, згідно якої потерпілому спричинено одне проникаюче колото-різане поранення черевної порожнини, що відноситься до тяжкого тілесного ушкодження. Зловмиснику вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення. За даним фактом слідчим відділом райвідділу внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

20.09.2014 о 11.35 до Інгулецького райвідділу Криворізького міського управління міліції звернулась непрацююча місцева жителька 1974 р.н., яка повідомила, що 18.09.2014 о 02.30 в сквері біля одного з будинків по вул. Кармелюка, неповнолітній хлопець 1997 р.н. (мати 1970 р.н.), побивши руками по обличчю, заволодів мобільним телефоном. Збиток склав 1 тис. 380 грн. Грабіжник опитаний за даним фактом, слідчим відділом райвідділу внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

20.09.2014 о 16.30 до Дніпропетровського міського управління міліції по телефону спецлінії «102» звернувся непрацюючий місцевий житель 1957 р.н., яка повідомила, що о 14.00 біля магазину по вул. Каруни, невідомий, шляхом ривка з рук, заволодів мобільним телефоном. Працівниками міліції за вчинення злочину встановлений та опитаний непрацюючий раніше судимий чоловік 1980 р.н. без постійного місця мешкання. Викрадене вилучено. За даним фактом слідчим відділом Амур-Нижньодніпровського райвідділу міліції внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Зловмиснику загрожує штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи строком від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи строком до двох років, або арешт строком до шести місяців, або позбавлення волі строком до чотирьох років.

Працівниками Криворізького райвідділу міліції в ході проведення слідчих (розшукових) дій по факту умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть чоловіку 1963 р.н., тіло якого 19.09.2014 було виявлено за місцем свого мешкання у с. Радушне Криворізького району, встановлена та доставлена до райвідділу непрацююча дружина потерпілого 1964 р.н., яка 18.09.2014 о 21.30, знаходячись на подвір’ї спільного домоволодіння, під час раптово виниклої сварки зі своїм чоловіком, що сталась на ґрунті його систематичного вживання спиртних напоїв, кухонним ножем, який тримала в руках (чистила картоплю), спричинила потерпілому одне проникаюче колото-різане поранення черевної порожнини, від якого 19.09.2014 останній помер. 20.09.2014 слідчими райвідділу жінці вручено письмове повідомлення про підозру у вчинені вищевказаного кримінального правопорушення та до Криворізького районного суду направлено клопотання про обрання зловмисниці запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання. За даним фактом слідчим відділом внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.

21.09.2014 о 13.55 до Нікопольського міськвідділу міліції телефоном від лікаря міської лікарні надійшло повідомлення, що до приймального відділення бригадою швидкої медичної допомоги від одного з будинків по вул. Шевченка з одним колото-різаним пораненням грудної клітини справа доставлений непрацюючий раніше судимий місцевий житель 1980 р.н. За вчинення злочину працівниками сектору карного розшуку міськвідділу встановлений непрацюючий раніше судимий місцевий житель 1976 р.н., який 21.09.2014 о 13.30 біля одного з будинків по вул. Шевченка, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин ножем, який мав при собі, спричинив вказані тілесні ушкодження потерпілому. За даним фактом слідчим відділом внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Наразі приймаються заходи для затримання зловмисника.

21.09.2014 о 08.30 до Бабушкінського райвідділу Дніпропетровського міського управління міліції звернулась місцева жителька 1983 р.н., яка повідомила, що 20.09.2014 о 17.40 біля одного з будинків по вул. Тополиній, малознайомий чоловік шляхом ривка, з кабіни автомобіля, який використовується для виносної торгівлі овочами, заволодів її сумкою з грошима 480 грн., сережками, обручкою та ланцюжком із білого металу, дезодорантом і гребінцем. За вчинення злочину встановлений та опитаний непрацюючий місцевий житель 1984 р.н. Викрадену сумку з виробами із білого металу вилучено. За даним фактом слідчим відділом внесено відомості до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Зловмиснику загрожує штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи строком від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи строком до двох років, або арешт строком до шести місяців, або позбавлення волі строком до чотирьох років.

ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

 

You may also like...