Син екс-очільника КМДА Голубченка має під Києвом 21 тисячу гектарів мисливських угідь

У вересні 2012 р. Київська обласна рада передала ТОВ «Українські лови» мисливські угіддя площею 20,75 тис га на території Богуславського району Київської області у користування на 49 років.

Де саме знаходяться угіддя – невідомо, текст рішення на сайті облради відсутній. Згідно з даними Держветконтролю, «Українські Лови» експлуатують мисливські угіддя в Поташнянському лісництві, с. Киданівка Богуславського району, це на південь від Києва.

Засновниками «Українських Ловів» є Артем Голубченко (50%), Роман, Михайло та Ірина Коренбліт (18,16 і 16% відповідно).

Артем Голубченко є сином Анатолія Голубченка, котрий у 2006-2010 р.р. був першим заступником голови КМДА – Леоніда Черновецького, потім у 2010-2013 р.р. – заступником і першим заступником голови КМДА Олександра Попова, у травні 2013 р. також очолив столичну організацію Партії регіонів, а в грудні 2013-січні 2014 тимчасово виконував обов’язки глави КМДА.

Серед захоплень Голубченка-старшого – мисливство, полювання, рибальство, він також відомий як експерт всеукраїнської категорії з мисливського собаківництва. Сам Анатолій Голубченко входив до складу засновників «Українських Ловів» до березня 2012 р.

Роман Коренбліт, також відомий як віце-президент Єврейської конфедерації України, є давнім бізнес-партнером родини Голубченків. Разом Анатолієм Голубченком і його двома синами – Артемом та Олексієм – Коренбліт є власником ТОВ «Трансгруп», із Голубченком-старшим вони заснували ТОВ «СП Оптовий ринок Дніпровський округ», із Олексієм Голубченком – ТОВ «Перша Українська Транспортна Компанія», разом з дружиною Голубченка Оленою – ТОВ «Кабукі». Артем Голубченко з родиною Коренблітів є також співвласником ТОВ «Фарматрейд» і ТОВ «Українське промислове товариство».

На момент отримання мисливських угідь до складу співзасновників «Українських Ловів» також входив Ігор Францкевич – екс-голова «Райфайзен Банку», пізніше голова правління «БрокБізнесБанку» Сергія Курченко.

Також до серпня 2012 р. співзасновником був Федір Вітт – колишній директор ВАТ «Київспецтранс» (2007-2009 р.р.) й очільник Головного управління комунального господарства КМДА (2010р.).

ТОВ «Українські лови» раніше уже отримувало в користування 21,30 тис га угідь Богуславського лісгоспу через схему про взаємну діяльність, однак було позбавлене їх у судовому порядку.

У січні 2007 р. ДП «Богуславський лісгосп» уклало договір з «Українськими ловами» про взаємодію щодо розвитку та використання державних угідь. За цим договором державне підприємство на шість років пускало приватних мисливців полювати на свої угіддя, а також надавало право будувати на території угідь та утримувати додаткову єгерську службу, а мисливці навзамін повинні були надавати фінансову й матеріальну допомогу для збереження й відтворення фауни й щороку сплачувати $21 300 на утримання угідь.

У 2009 Міжрайонна природоохоронна прокурора Київської області подала в суд на «Богуславський лісгосп» і «Українські лови» з вимогою визнати недійсним їхній договір. Угода, зазначала прокуратура, є удаваною, оскільки фактично лісгосп просто передав підприємству лісомисливські угіддя. За законом рішення про передачу угідь в користування мала б приймали Київська облрада, а вона такого рішення не приймала. Суд визнав угоду недійсною. Апеляцію мисливці також програли. // НАШІ ГРОШІ

You may also like...