Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 23.12.2014

В столиці 22 грудня інспектори ДАІ виявили 473 порушення правил дорожнього руху. 

Вчора, інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 127 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 62, без необхідних документів за кермо сів 41 водій. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 34 водії. Вчора, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 42-х керманичів та виявили 44 пішоходи-порушники.

Минулої доби зареєстровано 9ДТП (8 наїздів на пішоходів), в яких одна людина загинула та ще 9 осіб отримали травми.
За інформацією Гідрометцентру України, в столиці з 22 по 24 грудня, спостерігатиметься хмарна погода, дощ з мокрим снігом. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію.

Столична Державтоінспекція звертає увагу на те, що почастішали випадки, коли в автопригодах травмуються пішоходи. Дорожньо-транспортні пригоди трапляються переважно у темну пору доби і в період сутінок, коли різко знижується видимість пішоходів на дорозі. Зважаючи на це, закликаємо учасників дорожнього руху неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, зважати на погодні умови і мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

До уваги! В столиці розпочались заходи по охороні хвойних насаджень. З 17 грудня в столиці розпочались заходи з попередження незаконних виробок ялинок.

Так, минулої доби в Дніпровському районі працівниками ДАІ був затриманий водій а/м «VOLKSWAGEN TRANSPORTER», який перевозив 20 ялинок без необхідних документів та чипів. Водія та вантаж доставлено до райвідділу міліції.

За 22 грудня невідомі особи скоїли три незаконних заволодіння транспортними засобами. Так, у Голосіївському районі з вулиці Генерала Матикіна було викрадено автомобіль «LEXUS LX 570», н.з. АА7338КН, 2008 р.в., чорного кольору; в Оболонському районі з вулиці Героїв Дніпра – автомобіль «CITROEN С4», н.з. АА5529КН, 2006 р.в., сірого кольору; у Солом`янському районі з вулиці Волинської – а/м «ВАЗ 2105», н.з. 25626КВ, 1991 р.в., червоного кольору. Прийнято міри розшуку.

Натомість, у Голосіївському районі, інспектори ДАІ виявили раніше викрадені автомобілі «ВАЗ 21053» та «DAEWOO MATIZ», а в Дніпровському районі було виявлено автомобіль «PEUGEOT 407», що знаходився в розшуку.

Минулої доби, в Солом`янському районі було затримано громадянина, який перебував у розшуку, та водія автомобіля «MERCEDES-BENZ 308», за підробку документів, в якого вилучено свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, що викликає сумнів у його дійсності.

Крім того, у Дніпровському та Шевченківському районах, трьох громадян було затримано за крадіжку, шахрайство та скоєння хуліганських дії. Правопорушників доставлено до райуправлінь міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...