Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 20.01.2015

В столиці 20 січня інспектори ДАІ виявили 373 порушення правил дорожнього руху. 

За добу, інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 91 водія, що не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 26, без необхідних документів за кермо сіли 24 водії. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 33-х водіїв. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 41 керманича та виявили 48 пішоходів-порушників.

У понеділок в столиці зареєстровано 2 ДТП (2 наїзди на пішоходів), в яких двоє людей отримали травми.

За інформацією Гідрометцентру України, в столиці 20-23 січня, утримається хмарна погода, йтиме мокрий сніг, місцями ожеледиця.
Зважаючи на це, столична Державтоінспекція закликає водіїв неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію. Крім того, будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу. А пішоходам – радимо мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

У Києві 19 січня невідомі особи скоїли сім незаконних заволодінь транспортними засобами. Так, одразу два автомобілі було викрадено в Шевченківському районі, з вулиці Академіка Щусєва – автомобіль «ВАЗ 21013», н.з. AA3957АА, 1984 р.в., бежевого кольору та з вулиці Павлівської – автомобіль «HYUNDAI ACCENT», н.з. АА8890МІ, 2012 р.в., сірого кольору. Також в Шевченківському районі невідомі особи з провулку Делегатського викрали мотоцикл «HONDA VTX 1300 R6», н.з. АА0491АВ, 2007 р.в., чорного кольору та моторолер «SPUTNIK DELTA», н.з. ВМ3858АА, 2013 р.в., червоного кольору. В Голосіївському районі, з провулку Задорожного, скоєно незаконне за водіння автомобілем «RENAULT KANGOO», н.з. АР5509СМ, 2007 р.в., жовтого кольору; в Оболонському районі з проспекту Героїв Сталінграда – а/м «LEXUS RX 350», н.з. АА0073РМ, 2014 р.в., білого кольору; в Солом`янському районі з проспекту Повітрофлотського – мотоцикл «APRILIA ATLANTIC 250», н.з. АА3027АА, 2007 р.в., синього кольору. Прийняті міри розшуку.

Натомість, інспектори ДАІ у Дарницькому районі виявили раніше викрадений автомобіль «VOLKSWAGEN MULTIVAN», яким незаконно заволоділи невстановлені особи 25 грудня 2014 року на вулиці О. Мішуги.

Крім того, інспектори ДАІ в Дарницькому районі по «гарячих слідах» затримали громадянина за грабіж. Правопорушника доставлено до райуправління міліції.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи «Пішохідний перехід», «Рядність», «Петарда» та «Акциз».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

You may also like...