Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 26.02.2015

 У столиці 25 лютого працівники ДАІ виявили 323 порушення правил дорожнього руху. 

За добу, інспектори ДАІ притягнули до відповідальності 96 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, без необхідних документів за кермо сіли 27 водіїв. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 22 водія. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 34 керманичі та виявили 38 пішоходів-порушників.

За середу зареєстровано5 дорожньо-транспортних пригоди (3 наїзди на пішоходів), в яких одна людина загинула та ще шестеро тримали травми. Аби не потрапити під колеса транспорту, пішоходам потрібно мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей. Крім того, треба завжди переходити дорогу тільки в місцях де це дозволено правилами дорожнього руху.

За прогнозом Гідрометцентру, 26-27 лютого, в столиці очікуються опади у вигляді дощу. Температура повітря вдень від 6 до 8 °C. Столична Державтоінспекція звертається до киян і гостей міста зважати на погодні умови, дотримуватись правил дорожнього руху. Також Державтоінспекція радить рухатися з включеним ближнім світлом фар, а при зупинці включати аварійну світлову сигналізацію. Крім того, наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ знижувати швидкість до мінімуму.

За добу в столиці зареєстровано три незаконних заволодіння транспортними засобами. Так у Печерському районі, з вул. Щорса, невідомі викрали автомобіль «LAND ROVER RANGE ROVER», н.з. АН0009ЕТ, 2012 р.в., білого кольору; Дарницькому районі, з вул. Б. Гмирі, – а/м «MAZDA 6», н.з. АА0788ОС, 2013 р.в., сірого кольору; у Деснянському, з просп. Броварського, – «TOYOTA LAND CRUISER 200», н.з. АА0064ЕХ, 2013 р.в., чорного кольору. Вжиті заходи розшуку.

Минулої доби інспектори ДАІ затримали водія автомобіля «DAEWOO LANOS», який скоїв наїзд на пішохода і з місця пригоди зник. Крім того, у Дарницькому районі затримано водія автомобіля «AUDI 80», в якого вилучено свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, що викликає сумнів у його дійсності. Також інспектори ДАІ у Солом’янському районі затримали громадянку, яка скоїла хуліганські дії. Правопорушників доставлено до райуправлінь міліції.

Нагадуємо, що в столиці продовжуються профілактичні заходи: «Пішохідний перехід», «Рядність», «Перевезення продукції тваринного походження», «МАФ», «Первоцвіт», «Зброя та вибухівка» та «Акциз».

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ в м. Києві

You may also like...