У столиці інспектори ДАІ виявили на маршруті нетверезого водія автобуса

Учора вранці, на проспекті Глушкова, інспектори ДАІ з обслуговування Голосіївського району, зупинили автобус «Богдан», що рухався за маршрутом та здійснював перевезення людей.

Під час перевірки документів та спілкування з водієм стало зрозуміло, що він перебуває у нетверезому стані – від чоловіка було чути різкий запах алкоголю. Керманичу було запропоновано пройти огляд на стан сп’яніння, однак в присутності свідків він відмовився від цієї процедури. Заперечувати факт вживання спиртного не став. Чоловік пояснив, що увечері дійсно вживав алкогольні напої і свою провину визнає.

Працівники ДАІ порушника відсторонили від подальшого керування автобусом та в присутності свідків склали на нього адмінпротокол.

Для уникнення подібних ситуацій на дорогах, столична Державтоінспекція вкотре закликає водіїв не сідати за кермо в нетверезому стані і пам’ятати, що алкоголь та кермо – несумісні.

Нагадаємо, у місті, як і по всій Україні, з 1 по 30 червня, тривають профілактичні заходи на пасажирському транспорті «АВТОБУС- 2015». В цей період, правоохоронці звертають особливу увагу на технічний стан пасажирських транспортних засобів, які залучаються до перевезень людей, зокрема під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку, посилюють контроль за дотриманням Правил дорожнього руху водіями пасажирського транспорту.

Зокрема, інспектори ДАІ слідкують аби водії пасажирського транспорту не перевищували швидкісний режим, дотримувалися правил проїзду залізничних переїздів, обгону, зупинки і стоянки та інших вимог Правил дорожнього руху.

З 1 по 8 червня, працівники ДАІ по операції «Автобус» вже виявили 235 порушень законодавства, допущених автоперевізниками. Профілактичні заходи тривають.

 Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ міста Києва)

You may also like...