Після «гумконвою» з Росії кількість обстрілів різко збільшилася

«Наразі найгарячіше – поблизу Донецького аеропорту. А після півночі бойовики найбільше обстрілювали Мар’їнку»

 Впродовж минулої доби майже 100 разів сепаратисти обстріляли сили антитерористичної операції та мирні населені пункти, які розташовані поблизу бойових дій, а у вихідні – вдвічі більше. Наразі найгарячіше – поблизу Донецького аеропорту. Про це повідомив в ефірі Радіо Свобода речник АТО Антон Миронович.

За його словами, причиною різкого збільшення обстрілів є російські «гуманітарні конвої», які регулярно передають бойовикам озброєння. У прес-центрі АТО кажуть, що знову фіксують використання сепаратистами важкого озброєння, забороненого Мінськими угодами. Сайти сепаратистів наразі не подають інформації про те, як минула ніч на Донбасі, але щодня звинувачують українських військових у порушенні так званого «режиму тиші».

Натомість українські силовики переконують, що виконання Мінських домовленостей – один із пріоритетних напрямків для керівництва АТО Збройних сил України. Раніше спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що обидві сторони конфлікту на Донбасі не відвели важке озброєння на визначені позиції згідно з мінськими угодами від 12 лютого. 

Впродовж цієї ночі з тимчасово окупованих територій було здійснено близько 40 обстрілів по позиціях наших військ. Зокрема, найбільше постраждали Опитне, Тарамчук, Березове, Піски, Мар’їнка, Красногорівка. Лише по Марїнці після опівночі бойовики гатили близько не менше 4 разів застосовуючи 120-міліметрові міномети та реактивні системи залпового вогню. Також були зафіксовані обстріли в інших секторах – це на Луганщині, на Артемівському напрямку. Але більш-менш тихо було поблизу Маріуполя. Проте декілька разів було зафіксовано застосування стрілецької зброї та гранатометів.

Ворог продовжує вести активну розвідку. За ніч було помічено 16 його безпілотників. // radiosvoboda.org

You may also like...