На Одещині попереджено незаконне витрачання 54 млн. грн. державних коштів

Господарським судом області 21.09.2015 задоволено позов прокуратури області до управління дорожнього господарства Одеської міської ради та товариства з обмеженою відповідальністю (будівельна сфера).

Як повідомляє Прес-служба прокуратури Одеської області, позовні вимоги прокуратури полягали у визнанні недійсним рішення комітету з конкурсних торгів про обрання цього підприємства переможцем. А також договору про закупівлю робіт із розробки проектно-кошторисної документації по об’єкту «Будівництво магістралі загальноміського значення безперервного руху в м. Одесі «Північ-Південь» вартістю майже 54 млн грн.

Прокуратурою установлено, що на момент проведення торгів та укладання цього договору бюджетні асигнування в зазначеному розмірі були відсутні.

Крім того, підприємство-переможець не відповідало кваліфікаційним вимогам, визначеним замовником для учасників закупівлі. Зокрема, не надано підтвердження фінансової спроможності, не підтверджено наявні повноваження у посадової особи на підписання документів тощо.

Слід зазначити, що договір до цього часу не виконано у повному обсязі через відсутність фінансування.

 

 

You may also like...