В Полтаві ліквідовано «конверт», який «прокрутив» 11 млн. грн.

В Полтаві оперативним підрозділом ГУ ДФС у Полтавській області спільно з прокуратурою області викрито діяльність «конвертаційного центру», організованого групою осіб, куди крім підприємців входили колишні правоохоронці та банкіри.

Як розповів перший заступник начальника ГУ ДФС у Полтавській області Олег Лєднік підприємства реального сектору економіки перераховували кошти на рахунки підприємств, що входили до складу центру, за нібито проведені роботи та поставлені послуги.

конвертцентр

В банківських установах дані кошти співучасником знімались готівкою з рахунків, після чого розподілялись між замовниками-вигодонабувачами, за винятком відсотків за «послуги» центру.

Відомо, що загальний обіг проконвертованих таким чином коштів протягом 2 років роботи «конвертцентру» склав близько 11 млн. грн.

За результатами проведених обшуків за адресами розташування офісних приміщень та у місцях проживання учасників «конвертаційного центру» було виявлено та вилучено підроблені документи, печатки фіктивних фірм та майже 70 тисяч гривень, а також накладено арешт на один автомобіль.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 205 Кримінального кодексу України (фіктивне підприємництво) та ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

ГУ ДФС у Полтавській області

You may also like...