На Полтавщині судитимуть керівника підприємства, який ухилився від сплати податків майже на 3 млн.

Слідчими фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Полтавській області закінчено досудове розслідування та надіслано на розгляд суду з обвинувальним актом кримінальне провадження відносно директора одного з приватних підприємств м.Кременчука, за ознаками ч.3 ст.212 КК України (умисне ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) та ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

Як розповів перший заступник начальника ГУ ДФС у Полтавській області Олег Лєднік зокрема, як встановлено оперативними працівниками податкової міліції, протягом 2013 – 2014 років зазначене підприємство здійснювало реалізацію обладнання власного виробництва фізичним та юридичним особам. Проте, директор підприємства з метою ухилення від сплати податків у бухгалтерському обліку і податковій звітності відобразив реалізацію зазначеної продукції лише юридичним особам, не відобразивши її реалізацію за готівкові кошти фізичним особам.

В результаті вказаних противоправних дій директор зазначеного підприємства умисно ухилився від сплати податків на суму 2 868 тис. грн., що призвело до ненадходження в бюджет коштів в особливо великих розмірах.

У ході здійснення досудового розслідування з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків накладено арешт на грошові кошти, вилучені у директора підприємства, його особистий автомобіль, а також на частину нереалізованої продукції підприємства на загальну суму 905 тис. грн., а відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 413,4 тис. грн.

Відповідно до санкції ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України директору підприємства загрожує штрафом від п’ятнадцяти тисяч до двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

ГУ ДФС у Полтавській області

You may also like...