До суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника підрозділу міграційної служби

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно керівника одного з підрозділів Державної міграційної служби в області за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третьої особи з використанням наданого їй службового становища).

Нагадаємо, що у лютому 2016 року співробітниками Служби безпеки України в Луганській області за участю працівників прокуратури Луганської області, під час проведення обшуку у службовому приміщенні, викрито діяльність керівника одного із структурних підрозділів Державної міграційної служби України в Луганській області безпосередньо після отримання нею неправомірної вигоди у грошовому вигляді за оформлення паспортних документів України без фактичної присутності при цьому заявників або їх законних представників, як того вимагає законодавство України.
 
Загалом установлено 22 факти незаконного оформлення паспортів, за що підозрювана отримала майже 15 тис грн.
 
Досудове розслідування фактів сприяння діяльності терористичній організації шляхом оформлення зазначених документів триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії.
 
Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.
 
Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...