На Луганщині ДАІшника судитимуть за перевищення влади та службових повноважень

Слідчим відділом прокуратури Луганської області здійснювалось спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно інспектора відділення Державної автомобільної інспекції з обслуговування Біловодського району ГУМВС України у Луганській області за фактом перевищення влади та службових повноважень, що супроводжувалося насильством та погрозою застосування зброї (ч. 2 ст. 365 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що у квітні 2015 року інспектор Державної автомобільної інспекції, перебуваючи на території Біловодського району Луганської області, виходячи за межі наданих йому прав та повноважень, застосував до місцевого мешканця фізичну силу, заподіявши останньому тілесні ушкодження.

Більше того, обвинувачений, не маючи будь-яких законних підстав для застосування спеціальних засобів, погрожував потерпілому зброєю.

Оскільки вказаний працівник правоохоронного органу переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено у розшук.

У зв’язку з цим, на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно вказаної особи за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 365 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...