Поліція Сумщини затримала підозрюваного у вбивстві відомої біатлоністки (ФОТО)

Подія сталася три роки тому. 28-річну Олену Демиденко знайшли вбитою 18 червня у власному будинку. В тяжкому злочині обґрунтовано підозрювався її 28-річний співмешканець. Чоловік полишив країну і був оголошений в міжнародний розшук.

Чоловік полишив країну і був оголошений в міжнародний розшук.

Близько шостої ранку на лінію «102» зателефонувала жінка й повідомила, що на порозі сусідського будинку вона виявила труп молодої дівчини. Правоохоронці, які виїхали за вказаною адресою, встановили особу померлої. Нею виявилась 28-річна Олена Демиденко, майстер спорту по біатлону, екс-тренер Глухівської ДЮСШ, дворазовий призер Чемпіонату світу з літнього біатлону.

Смерть жінки настала від множинних колото-різаних ран.

За даним фактом було відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство».

У скоєнні цього злочину обґрунтовано підозрювали її співмешканця, який вдень її смерті полишив країну. Свого часу чоловік відбував покарання за вчинення вбивства та крадіжки. Тож його було оголошено в міжнародний розшук по лінії Інтерполу. Через деякий час поліцейські встановили, що він дійсно переховується на території іншої країни, де скоїв крадіжку і вже відбуває покарання. Працівники поліції підготували процесуальні документи на його екстрадицію. На підставі міжнародних договорів та Мінської конвенції днями його було повернуто на Україну.

Зараз він знаходиться у слідчому ізоляторі Глухівського відділу поліції. Йому оголошено про підозру у скоєнні вбивства. Наразі проводиться досудове слідство. Найближчий час кримінальне провадження з обвинувальним актом буде скеровано до суду для прийняття законного рішення. За скоєне чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі, або довічне ув’язнення

Cектор комунікації поліції Сумської області

You may also like...