Бухгалтера військової частини засуджено за незаконну виплату премій військовослужбовцям

За підтримання державного обвинувачення військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України винесено вирок військовослужбовцю військової служби за контрактом – начальнику фінансово-економічної служби військової частини, який підробив платіжні доручення на виплату незаконної премії військовослужбовцям частини (ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 426-1 КК України – підроблення офіційних документів та перевищення військовою службовою особою наданих йому службових повноважень, що заподіяло істотну шкоду державі).

Як вже повідомлялось, наприкінці 2015 року командирам військової частини дозволялось за підсумками року заохотити грошовою премією кращих військовослужбовців в межах фонду грошового забезпечення частини. Не маючи на рахунках загального фонду коштів для такої виплати, капітан, на початку 2016 року, підробив платіжні доручення та подав їх до Переяслав-Хмельницького управління Державної казначейської служби Київської області та, як наслідок, державі завдано збитків на суму понад 1,5 млн гривень.

Враховуючи, що обвинувачений раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, повністю визнав свою вину, активно сприяв у розкритті злочину та частково відшкодував завдані ним збитки (1,2 млн грн),

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області засудив його до покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з призначенням іспитового строку на 2 роки та забороною займати посади пов’язані з фінансово-економічною службою у Збройних Силах України в продовж 1 року.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...