Курсантів військового інституту та цивільну особу викрито на збуті амфетаміну

Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України спільно з оперативними працівниками Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України припинено незаконну діяльність та затримано двох курсантів Військового інституту телекомунікації та інформатизації з громадянином, які збували на території військового інституту психотропну речовину – амфетамін.

Установлено, що вказана цивільна особа протягом тривалого часу, доставляла до інституту психотропну речовину, яку передавала двом курсантам військового навчального закладу, а вони, у свою чергу, збували її іншим військовослужбовцям інституту.

У такий спосіб вони реалізували понад 130 грамів амфетаміну на суму більше 50 тисяч гривень.

Під час затримання вищевказаних осіб, в них було вилучено 3,5 тисяч гривень одержаних за збут наркотиків та, у ході обшуків, у одного з них за місцем проживання виявлено та вилученого велику кількість психотропної речовини, яку направлено для проведення експертного дослідження.

Усім трьом особам повідомлено про підозру за ч.2 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів за попередньою змовою групою осіб).
Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...