Мешканців Луганщини та Київщини затримано за збут наркотичних та психотропних засобів

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, що розслідується слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Луганській області за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 305 КК України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ч. ч. 1, 2, 3 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

У ході досудового слідства встановлено, що група осіб з числа мешканців Луганської та Київської областей організувала виготовлення в лабораторії наркотичних засобів, які в подальшому через налагоджену мережу збували місцевим мешканцям.

Під час проведення обшуків співробітниками Управління Служби безпеки України в Луганській області виявлені та вилучені наркотичні засоби, зокрема, 300 грамів амфетаміну та 1,5 кілограми висушеної марихуани.

За підозрою у вчиненні злочину затримано п’ять осіб, яким повідомлено про підозру за ч. ч. 1, 2, 3 ст. 307 КК України.

Наразі досудове розслідування триває, двом підозрюваним вже обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу іншим підозрюваним.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 305 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна, санкція ч. ч. 1, 2, 3 ст. 307 КК України – покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...