Заарештовано екс-дільничного — організатора злочинної групи, яка відібрала квартиру у сироти

Прокуратурою Донецької області під час нагляду за додержанням законів органами національної поліції значна увага приділяється захисту прав потерпілих, насамперед тих, які потребують посиленої уваги держави.

Так встановлено, що з лютого поточного року не знаходила свого вирішення кримінальна справа за фактом незаконного заволодіння грошовими коштами та квартирою, що належали сироті.

Група злочинців протягом липня-вересня 2015 року у м. Маріуполі шахрайським шляхом спочатку заволоділи грошима сироти у сумі більше 100 тис. грн., а у подальшому – квартирою у м. Маріуполі. Попри те, що юнак фактично залишився на вулиці без коштів до існування, а злочинці гуляли вулицями міста, майже рік рішення по справі не приймалось.

За результатом вжитих прокуратурою Донецької області заходів, у тому числі, спрямованих на координацію дій слідчих та оперативних підрозділів, організатора злочинної групи затримали.

Наразі учасникам групи оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого чч. 2,3 ст. 190 (шахрайство) ч.1 ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) КК України.

За клопотанням прокуратури організатору злочинної групи (який у минулому працював дільничним інспектором міліції), судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...