До 3 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця, який незаконно зберігав бойові припаси

Вироком Октябрського міськрайонного суду Полтавської області, за підтримання державного обвинувачення військової прокуратури Полтавського гарнізону Центрального регіону України, засуджено до 3 років позбавлення волі військовослужбовцю військової служби за призивом під час мобілізації однієї з військових частини в зоні проведення антитерористичної операції, який незаконно придбав та зберігав бойові припаси та вибухові речовини без передбаченого законом дозволу.

Установлено, що у жовтні 2015 року обвинувачений, проходячи службу в населеному пункті Ясинуватського району Донецької області, обміняв на пляшку алкогольного напою у невідомих осіб гранати Ф-1 і РГД-5 та зберігав їх у військовій частині.

У подальшому, одержавши від командира частини звільнення на 3 доби, повіз вибухові речовини до місця свого проживання (місто Полтави). Однак, на автовокзалі працівниками поліції з його особистих речей було виявлено та вилучено небезпечні бойові припаси.
За рішенням суду військовослужбовця визнано винним за ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу) та засуджено до реального позбавлення волі.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...