Подружжя із Маріуполя засуджено за організацію підпільного грального закладу (ФОТО)

Орджонікідзевським районним судом м. Маріуполя підтримано позицію державного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, та визнано винними у порушенні Закону України «Про заборону грального бізнесу» двох місцевих мешканців.

 В ході судових слухань встановлено, що у червні поточного року сімейна пара організувала в одному з нежитлових приміщень міста Маріуполя незаконний гральний заклад.  До злочинної схеми обвинувачені залучили двох жінок, які виконували функції адміністраторів, круп’є і касирів та на вимогу керівників здійснювали заходи конспірації. Пропуск до приміщення здійснювався за телефонним дзвінком та виключно для знайомих клієнтів.

 

Грошові кошти, отримані від гравців, вносились до центрального комп’ютеру у вигляді ставок (кредитів) та по закінченню гри видавались клієнтам у якості виграшів. 

 У липні злочинну діяльність зловмисників було припинено правоохоронцями. В результаті обшуків у закладі та за місцем мешкання «бізнесменів» вилучено  комп’ютерну техніку, гральне спорядження, а саме – гральні фішки, колоди карт, підставки для фішок та грошові кошти.  

Суд визнав обвинувачених винними у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст.27 та ч. 1 ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом) та призначив покарання у вигляді  штрафу в розмірі 10000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 170000 гривень кожному з конфіскацією грального обладнання. 

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...