Прокуратура через Вищий господарський суд відстояла повернення приміщення навчального закладу

Прокуратурою Луганської області постійно вживаються заходи цивільно-правового характеру, що мають на меті захист інтересів держави у сфері охорони дитинства.

Господарським судом Луганської області задоволено позовну заяву прокурора про визнання недійсним договору оренди нежилого приміщення та вирішено питання про його повернення.

Слід зазначити, що одне з приміщень Кремінського професійного ліцею площею 53 кв м вартістю майже 80 тис грн тривалий час використовувалось під розміщення ювелірної майстерні.

Відповідач по справі оскаржив прийняте рішення до Донецького апеляційного господарського суду, яким у задоволенні позовних вимог прокурора відмовлено.

У зв’язку з цим, органи прокуратури звернулися з касаційною скаргою до Вищого господарського суду України, який у листопаді 2016 року скасував постанову суду апеляційної інстанції та залишив у силі рішення Господарського суду Луганської області.
Таким чином, завдяки принциповій позиції прокуратури області приміщення навчального закладу використовуватимуть за призначенням.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...