Розпочато спецрозслідування стосовно організаторів «референдуму» на підтримку терористів «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно організаторів так званого «референдуму» на території Станично-Луганського району, тобто за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2014 року двоє громадян України організували та забезпечили проведення так званого «референдуму» на підтримку терористичної організації «ЛНР» в Станиці Луганській. Вказані особи, виконуючи відведену їм роль, займались організаційними питаннями проведення референдуму, а саме: формували дільничні виборчі комісії з числа місцевих мешканців, визначали місця розташування дільниць, здійснювали інструктаж з членами так званих «комісій» та безпосередній контроль за ходом «референдуму».

Оскільки вказані особи переховуються від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території Луганської області з метою ухилення від кримінальної відповідальності, їх оголошено у розшук та, на підставі ухвали слідчого судді, стосовно них розпочато спеціальне досудове розслідування.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...