Розпочато спецрозслідування стосовно одного з так званих «депутатів народної ради «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у діяльності терористичної організації).

Встановлено, що з 2014 року по теперішній час громадянин України, обіймаючи посаду так званого «депутата народної ради «ЛНР», бере участь у роботі «комітета з питань законодавчої та нормотворчої діяльності, державного будівництва та інноваційної та регуляторної політики, місцевого самоврядування та організації роботи народної ради», який займається розробкою псевдо-нормативних актів. Робота вказаного комітету направлена на забезпечення незаконної діяльності терористичної організації «ЛНР» на тимчасово непідконтрольній українській владі території.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, стосовно нього розпочато спеціальне досудове розслідування.

Довідково: cанкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...