На Луганщині за хабар судитимуть керівників ГУ Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру

 Слідчим відділом прокуратури Луганської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди, а також зловживання владою начальником Головного управління Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у Луганській області (ч. 3 ст. 368 КК України, ч. 1 ст. 364 КК України) та стосовно його заступника та начальника Відділу Держгеокадастру у Станично-Луганському районі Луганської області (ч. 3 ст. 368 КК України).

Нагадаємо, що протягом 2016-2017 років вказані посадовці, використовуючи своє службове становище, вимагали та отримали від мешканця одного з районів Луганської області неправомірну вигоду в розмірі 40 тис грн за надання останньому дозволу на розроблення технічної документації щодо інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності, її погодження та подальшої реєстрації у державному земельному кадастрі.

суд

Крім того, начальник Головного Управління Держземагенства у Луганській області в категоричній формі надав своїй підлеглій завідомо протиправну вказівку щодо фіктивного працевлаштувати його сина та виплати йому заробітної плати, при цьому зазначивши, що його син виконувати функціональні обов’язки не буде, оскільки перебуває у м. Луганську.

Нагадаємо, що під час проведених обшуків у Головному управлінні Держгеокадастру в Луганській області, його структурних підрозділів, за місцями проживання вказаних службових осіб, вилучено грошові кошти у розмірі 55 тис грн та 13,5 тис доларів США, у тому числі отримані ними як неправомірна вигода, технічну документацію на земельні ділянки та інші речові докази, які повністю підтверджують противоправну діяльність службових осіб.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 364 КК передбачає покарання арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян; санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...