Інформація щодо начебто «суттєвого збільшення» кількості скарг на дії СБУ не відповідає дійсності

Як пише сторінка СБУ у ФБ, деякими інформаційними ресурсами поширюється викривлена інформація щодо начебто «суттєвого збільшення» кількості скарг на дії СБУ, які надходять до Ради бізнес-омбудсмена в Україні.

Як повідомили в СБУ,  автори публікацій тенденційно акцентують увагу аудиторії на відсотковому зростанні таких звернень у II кварталі поточного року. Проте, свідомо замовчують, що кількість скарг на СБУ за цій період склала усього 8 (за січень-березень поточного року – 5). При цьому, кожний подібний випадок знаходиться на контролі керівництва СБУ, а між Службою та Радою бізнес-омбудсмена в Україні налагоджена ефективна взаємодія.

Загалом за перше півріччя 2017 року до Ради бізнес-омбудсмена в Україні надійшла 501 скарга. Є показовим, що кількість випадків оскарження підприємцями дій представників СБ України є найменшою серед всіх правоохоронних, державних та місцевих органів влади, причому за окремими структурами – у десятки разів.

Кожен бажаючий може переконатися в цьому, особисто проаналізувавши звіт Ради бізнес-омбудсмена в Україні:

В СБУ вважають, що поширення упередженої інформації є черговою невдалою спробою дискредитації Служби безпеки України шляхом формування у суспільстві хибного уявлення щодо неіснуючого тиску СБУ на представників бізнесу.

Джерело: СБУ

You may also like...