За вихідні на дорогах Київщини в ДТП троє людей загинуло та 9 отримали травми

30 вересня – 01 жовтня, у столичному регіоні, через порушення Правил дорожнього руху, сталося одинадцять дорожньо-транспортних пригод, в яких троє громадян загинуло та дев’ять отримали травми різного ступеня тяжкості. Серед постраждалих четверо пішоходів, двоє з них загинули через власну необачність.

3а вихідні, працівники поліції виявили та притягнули до адміністративної відповідальності 224 порушників ПДР, серед них четверо пішоходів. Зокрема, виявлено 25 фактів керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Типові аварії для нетверезих водіїв – це виїзд на зустрічну смугу і лобове зіткнення. Наслідки таких автопригод завжди серйозні, іноді – трагічні.

Найбільш розповсюдженими порушеннями залишаються невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки, недотримання безпечної швидкості руху, порушення правил маневрування, виїзд на смугу зустрічного руху. 

Шановні водії, зверніть увагу! З 1 жовтня по 1 травня на заміських дорогах транспортні засоби повинні рухатися з увімкненим світлом фар у денний час доби. Відповідно до пункту 9.8 Правил дорожнього руху, таке положення є обов’язковим. У разі недотримання вимог діючих Правил, водієві загрожує штраф у розмірі 425 гривень.

Працівники поліції Київщини вкотре закликають до неухильного дотримання Правил дорожнього руху. Пам’ятайте,  – перевищення безпечної швидкості, порушення правил маневрування та не дотримання правил безпеки на дорозі призводять до трагічних наслідків.

 
Управління превентивної діяльності
поліції в Київській області

You may also like...