Лише за добу за скоєння злочинів поліція затримала 13 іноземців

Зловмисників підозрюють у скоєнні умисного вбивства, розбою, крадіжки, викраденні людини, торгівлі людьми. Зокрема, три злочини були скоєні в Одеській області, один в Черкасах, та один у Києві.

В Одеській області поліція затримала трьох іноземців, які підозрюються у вбивстві свого співвітчизника. Обгоріле тіло загиблого було знайдене в одному з сіл Овідіопольського району.

затримання

Поліцейські затримали зловмисників. Ними виявились двоє студентів Одеської національної морської академії, а мета перебування ще одного в Україні з’ясовується. Попередньо встановлено, що зловмисники під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв убили співвітчизника в орендованій квартирі в Одесі. Тіло з метою приховування кримінального правопорушення на автомобілі вивезли до лісу та підпалили. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство).

Також в Одесі поліція затримала чотирьох мешканців однієї з країн Кавказького регіону за підозрою у скоєнні розбою. Як з’ясувалося, зловмисники скоїли дорожньо-транспортну пригоду, пошкодили й заблокували рух автомобіля ЗАЗ під управлінням мешканця одного з сіл області. Після цього вони заподіяли тілесні ушкодження водію й під погрозою ножа викрали з салону автомобіля потерпілого 2,7 тис. доларів США, мобільний телефон та планшетний комп’ютер. Викрадене вилучено. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.187 Кримінального Кодексу України (розбій).

В Одесі поліція затримала трьох іноземців-студентів одного з місцевих університетів. Поліцейські з‘ясували, що зловмисники заподіяли тілесні ушкодження 17-річному місцевому жителю та викрали хлопця. За звільнення підлітка викрадачі вимагали від родичів 4 тисячі доларів США. У подальшому, коли батько потерпілого віддав нападникам частину грошей, правопорушники відпустили потерпілого. Йому надали медичну допомогу без госпіталізації. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.146 Кримінального Кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Самих викрадачів затримано в порядку ст. 208 КПК України.

У Києві поліцейські затримали двох мешканців Кавказького регіону, які підозрюються у скоєнні крадіжки. Як з’ясували правоохоронці, іноземці перебували в Україні з метою працевлаштування. Попередньо встановлено, що вони вночі 7 листопада шляхом пошкодження вікна проникли до квартири одного з жителів столиці. Зловмисники викрали з помешкання потерпілого особисті речі. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального Кодексу України (крадіжка).

У Черкасах поліція перекрила міжнародний канал постачання українок до Німеччини з метою сексуальної експлуатації. Незаконний «бізнес» організували 29-річний іноземець та 23-річна черкащанка. Вони займались вербуванням громадянок України для надання сексуальних послуг за кордоном. Чоловік приїздив до України на своєму автотранспорті, на якому і здійснював перевезення жінок. Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 149 Кримінального Кодексу України (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

Нагадаємо, нещодавно поліція затримала 7 іноземців, підозрюваних у скоєнні майнових злочинів.

Департамент комунікації Національної поліції України

You may also like...