Екс-начальниця відділу Держкомзему спричинила збитки державі майже на 1 млн. грн.

   Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу Держкомзему, яка незаконно передала громадянам у приватну власність землі водного фонду під забудову, спричинивши державі збитки на майже 1 млн грн

 

Досудовим розслідуванням установлено, що в період часу з 2007 по 2010 роки, перебуваючи на посаді начальника Відділу Держкомзему у м. Бровари, службова особа здійснила погодження відповідних проектів відведення земельних ділянок водного фонду у приватну власність для будівництва та обслуговування житлових будинків та видала висновки про обмеження на використання земельних ділянок без зазначення обмежень визначених ст. 61 Земельного кодексу України.

 

Внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків колишньою очільницею відділу Держкомзему, охоронюваним законом інтересам держави спричинено тяжкі наслідки у вигляді заподіяння матеріальної шкоди, оскільки з комунальної власності незаконно вибули земельні ділянки загальною площею 0,70 га, вартістю майже 1 млн грн, які відносяться до земель водного фонду прибережної захисної смуги озера в межах м. Бровари.

 

Разом з тим, вказані земельні ділянки розміщені у прибережній захисній смузі озер, а тому можуть передаватися лише на умовах оренди та відносяться до земель з обмеженим режимом господарського використання для сінокосіння, рибогосподарських потреб, культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних і туристичних цілей та вибули у приватну власність громадян всупереч вимог закону.

 

За процесуального керівництва Броварської місцевої прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу Держкомзему у м. Бровари за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, тобто неналежне виконання своїх службових обов’язків, через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися службовою діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...