У Києві до комунальної власності повернуто земельні ділянки вартістю понад 40 млн. грн.

За сприяння Київської місцевої прокуратури № 3 у власність територіальної громади міста Києва повернуто дві земельні ділянки, що розташовані у Деснянському районі столиці, вартістю понад 40 млн гривень.

Так, рішенням Господарського суду міста Києва, залишеним без змін постановами Київського апеляційного господарського суду та Верховного суду у складі колегії Касаційного господарського суду задоволено позов Київської місцевої прокуратури № 3 про визнання незаконним та скасування рішення Київради, яким вказані ділянки були безоплатно передані у приватну власність обслуговуючому кооперативу «Братиславський» для гаражного будівництва.

Прокуратура встановила, що за своїм правовим статусом ОК «Братиславський» не є суб’єктом земельних відносин і відповідно вимог Земельного кодексу України взагалі не міг одержати безоплатно земельні ділянки без проведення земельних торгів.

Зважаючи на викладене прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання незаконним та скасування рішення Київради, а також скасування державної реєстрації права власності на вказані земельні ділянки.

На даний час, рішення суду виконано, право власності ОК «Братиславський» на вказані земельні ділянки скасовано.

Крім того, у судовому порядку з обслуговуючого кооперативу «Братиславський» стягнуто майже 290 тис. гривень відновної вартості зелених насаджень, видалених на земельних ділянках.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...