Прокуратура Донеччини запобігла незаконному відчуженню держмайна вартістю майже ₴5 млн.

Господарським судом Донецької області задоволено позов прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України до товариств з обмеженою відповідальністю про визнання недійсним іпотечного договору та визнання за державою права власності на цілісний майновий комплекс Кальчицького елеватора.

Установлено, що у квітні 2015 року між двома товариствами з обмеженою відповідальністю укладено іпотечний договір з метою забезпечення виконання зобов’язань, що виникли на підставі договору про надання маркетингових послуг між вказаними суб’єктами господарювання.

Відповідно до умов даного іпотечного договору, предметом іпотеки є державне нерухоме майно – цілісний майновий комплекс Кальчицького елеватора вартістю 4,9 млн грн.

На момент передачі спірного нерухомого майна в іпотеку, це майно не належало іпотекодавцю, що суперечить ст. 5 Закону України «Про іпотеку», якою передбачено, що тільки власнику належить право на передачу належного йому майна в іпотеку. 

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...